blank

December 2, 2022

Een header/footer maken in Elementor Pro

Houdt je er niet van hoe uw huidige WordPress-thema de header of footer laat zien? Hoe zit het met het aanpassen met van deze blokken met Elementor? In deze post leg ik je uit hoe je een aangepaste header en voeter kunt maken met Elementor – stap voor stap, en zonder coderingsvaardigheden.

Waarom Elementor?
Elementor is mijn favoriete page builder plugin voor WordPress en in feite een van de beste tools die je kunt gebruiken om je WordPress website aan te passen zonder te weten hoe je moet coderen. Dit zorgt ervoor dat het super gemakkelijk te onderhouden is voor een klant zoals jijzelf, hierdoor kan ik verder met andere mooie creaties bouwen voor andere klanten.

Elementor is ook je beste gok als je niet houdt van hoe je huidige header of footer eruit ziet, maar je ook je thema niet helemaal wilt veranderen.

Wat heb je nodig om de header en footer te kunnen bewerken met Elementor?
Twee dingen:

  • de belangrijkste Elementor plugin – de gratis plugin
    Elementor Pro
  • de premium upgrade bovenop de gratis editie van Elementor
    Om de Pro te krijgen, moet je je hier inschrijven. De basisversie van Elementor Pro (voor één site) kost 49 dollar per jaar, maar het is geld dat goed besteed is, want het geeft je talloze opwindende functies die verder gaan dan alleen je headers of footers.

Maak een nieuwe footer of header template in de thema bouwer.
Ga in je wp-admin zijbalk naar Templates. Daar staat waarschijnlijk nog niets.

Klik op de grote knop Add New Template.

In de pop-up selecteer je Koptekst of Voettekst, afhankelijk van wat je wilt maken, en geeft je jouw template desgewenst een naam.

Hier begint het plezier! Je ziet Elementor opstarten en dan kan je aan de slag.

Om alles sneller te laten verlopen, toont Elementor je een lijst met kant-en-klare header- en footer-sjablonen. Je kunt er een kiezen of zelf aan de slag gaan met jouw eigen header of footer. De keuze is aan jou.

blank

Als je kiest om de header zelf op te bouwen werkt dit vrijwel hetzelfde als wanneer je een pagina aanmaakt, je kunt hier alleen ook gebruik maken van dynamische blokken binnen Elementor Pro die gemakkelijk de navigatie en het site logo kunnen invoegen.

Het laatste wat je moet doen is je creatie op de site publiceren en deze toewijzen om ofwel je standaard header/footer site-breed te vervangen, of alleen op specifieke pagina’s. Er zijn vele mogelijkheden.

Klik hiervoor op de hoofdknop Publiceren of Publish in Elementor. Je ziet een popup met de vraag waar je je nieuwe header of footer wilt weergeven. Selecteer hier de optie #include, Entire site. Door deze optie zal de header/footer op alle pagina’s zichtbaar zijn.

blank

Nadat je de condities hebt toegevoegd kan je op Save & Close drukken, nadat dit process voltooid is heb je jou header/footer succesvol aangemaakt en gepubliceerd!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *